UA-55547970-1

Zwemmen

Zwemmers maken graag goede meters in water, duiken soms tot op de bodem of maken vele fantastische sprongen, prettig zolang het goed gaat en uiterst vervelend zodra het oor niet goed functioneert. Zwemmen in het zwembad of in open water kan nadelige gevolgen geven aan de gehoorgang.

Het bezinksel, vuil, zout en chemicalien in water maken het vaak voor de gehoorgang een uitdaging om natuurlijk te functioneren. Niet altijd is een oordopje de oplossing, soms is een natuurlijke olie oorspray afdoende, of in combinatie. Het juist kiezen van het type oordopje dat uw watersport-activiteit ondersteunt is belangrijk. Sowieso zijn dichte oordoppen enkel geschikt voor gebruik in het water-oppervlakte en voorkomt u erger door onder water te duiken en zwemmen met oordopjes met een goedgekeurd drukventiel, zoals de Doc's Proplugs® VENTED

Frequente zwemmers zonder oordopjes spoelen het oorsmeer vaker weg en dat wordt ook geholpen door de oplossende werking van chloor en zoutzuur, dat terwijl juist oorsmeer onze gehoorgang beschermt in een waterige omgeving. Het is belangrijk dat de gehoorgang van een watersporter in tact blijft en het natuurlijke schoonmaak prices van het oor niet wordt verstoord door wattenstaafjes en indringende oordoppen.  

Veel mensen laten hun oren uitspuiten net voor ze op reis gaan, terwijl ze veel willen gaan zwemmen op vakantie. Na het uitspuiten van een gehoorgang duurt het ongeveer 6 weken voordat de natuurlijke beschermlaag (cerumen) weer beschermend werkt. In deze periode is de gehoorgang extra gevoelig voor invloeden van chloor, zeep, zout, schimmels, bacterien, virussen. Het voorkomen van onnodig uitspuiten is zeker gewenst bij een watersporter. Dit kan worden bereikt met natuurlijke olijfolie oorspray als Audiol of SWIM.

Veel duikers gebruiken zuurdruppels om de groei van schimmels en bacterien tegen te gaan, dit kan helpen. Alle druppels voor zuurgraad of tegen de infectie (zwemmers/duikersoor) gaan echter surfersoor niet tegen en regelmatig gebruik maakt resistent. Bij toename van vurigheid, jeuk of pijn heeft een arts veel beter zicht op wat er werkelijk (onzichtbaar) gaande is in het oor. 

Welke type oordop, Proplugs?

Zolang het hoofd net boven of net in het water blijft zonder dieper onder het water-oppervlakte te gaan is het gebruik van dichte oordoppen (NONvented) aan te bevelen als oorbescherming. De afsluiting tegen de huid van de binnenoorschelp helpt water, stof en wind tegen te houden. Onze NON-Vented worden op medisch advies aanbevolen en zijn zeer geschikt als zwemdopje in het oppervlaktewater.

Zodra het hoofd onder het water-oppervlakte komt of men het oor preventief wilt beschermen tijdens watersporten dan dient het trommelvlies altijd zijn natuurlijke werking te kunnen doen voor het gehoor en evenwicht. Dit wordt voor onderwater bereikt door Doc's VENTED oordopjes en is als enige goedgekeurd in de professionele scuba-wereld. Het klaren wordt belemmerd door een afgesloten oordop, het niet kunnen opheffen van de druk op de trommelvliezen leidt tot schrik, pijn en trauma's zoals trommelvlies perforaties met pijnlijke en risicovolle middenoorontsteking is een gevolg.

Voor gebruik in en onder water voorkomt u het best oorproblemen met uw eigen paar Proplugs Vented. Als enige veilige oordop met medische CE die een paar jaar meegaat.

De gevaarlijke modellen zijn torpedo-vormig en/of vullen de gehoorgang, hierdoor ruwt de huid makkelijk op en duwen ze het oorsmeer terug. Onder water vormen deze typen oordoppen een extra risico omdat de luchtdruk niet kan ontsnappen bij impact of afdalen. Een goede hygiene behouden wordt vaak bemoeilijkt door het gebruikte materiaal. 

Zodra een oor weer gezond kan functioneren in water zijn de !Vented Doc's Proplugs de betere keuze. Terwijl vuil water wordt tegengehouden blijven met de Vented het evenwicht, de coordinatie en de communicatie natuurlijk doorwerken. Het weinige water dat binnenkomt kan eventueel worden afgestoten met een de nevelolie-spray SWIM.  Onze dealers helpen u graag de juiste maat te bepalen. Proplugs zijn direct klaar voor lang gebruik en kunnen worden gedesinfecteerd met alcohol.

Zwemmen en Trommelvliesbuisjes, herstellen van Tympanostomie?

De eerste weken na plaatsing is het beter contact te mijden met water, zeep, shampoo, chloorhoudend (zwembad) water, stof en zwemles. Met het dragen van Doc’s Proplugs NONVented is alles achter de binnenoorschelp beschermd tijdens het douchen, haren wassen, etc. Nadat de buisjes goed zijn ingekapseld doen de NONvented Proplugs nog een paar jaar goed dienst als comfortabel zwemdopje om het ergste te voorkomen. Zodra ondanks het buisje er onder water druk onstaat op het trommelvlies is rustig terugkeren naar de oppervlakte het beste.

Gezonde natuurlijk werkende oren dragen bij voorkeur een VENTED oordopje, met drukventiel.

Weergave: Lijst / Rooster
Aantal weergeven:
Sorteren op:
AudiolSWIM® - het onzichtbare & veiligste zwemdopje
- V I E W  Y O U R  O R D E R -  + Bij aanschaf van 2x AudiolSwim geen € 30,00 maar € 12,00 per stuk + AudiolSWIM® - het onzichtbare veilige zwemdopje - bestaat uit zeer fijngefilterde medische olijfolie en 0,5% tea-tree olie. 
Beide zijn natuurlijke ingred..
€ 15,00 € 12,00
Excl. BTW: € 9,92
Rode VENTED Proplugs  | type ScubaSAFE + Flying + presssure valve
- V I E W  Y O U R  O R D E R - De VENTED zijn vooral geschikt om diverse oorproblemen te voorkomen die kunnen optreden tijdens watersport en (vakantie)reizen. Preventief beschermen is beter dan genezen. Mocht u uw maat niet weten dan raden we online aankoop af, u kunt dan..
€ 22,00
Excl. BTW: € 18,18
Gebaseerd op 2 beoordelingen.
Transparante VENTED Proplugs  | ScubaSAFE + Flying + pressure-valve
- V I E W  Y O U R  O R D E R - De VENTED zijn vooral geschikt om diverse oorproblemen te voorkomen die kunnen optreden tijdens watersport en (vakantie)reizen. Preventief beschermen is beter dan genezen. Mocht u uw maat niet weten dan raden we online aankoop af, u kunt dan..
€ 22,00
Excl. BTW: € 18,18
Blauwe NONvented Proplugs | medische oorbescherming
- V I E W  Y O U R  O R D E R - NONvented Oorbescherming met vrije gehoorgang, doctoren zien dat graag! De NONvented oordopjes zijn een betrouwbaar oorgereedschap bij medische oorproblemen. De afsluiting via de binnenoorschelp en de vrije gehoorgang zorgt ervoor dat..
€ 22,00
Excl. BTW: € 18,18
Pink NONvented Proplugs | medische oorbescherming
- V I E W  Y O U R  O R D E R - NONvented Oorbescherming met vrije gehoorgang, doctoren zien dat graag! De NONvented oordopjes zijn een betrouwbaar oorgereedschap bij medische oorproblemen. De afsluiting via de binnenoorschelp en de vrije gehoorgang zorgt ervoor dat..
€ 22,00
Excl. BTW: € 18,18