UA-55547970-1

Scuba | Free Diving

Scuba | Free Diving

 

Voor onderwater en algemeen actieve watersporten:
Gebruik oordopjes met waterdrukventiel!

 

 • Een goed passend paar Proplugs® VENTED helpt het oor van iedere watersporter, met veel voordelen voor scuba en andere actie-watersporten.
   
 • Verminder de gevolgen op het oor bij wisselende drukverschillen (herhaalduiken), bezinksel en zout invloeden, laat de gehoorgang in tact.
   
 • Voorkom zelf overgevoeligheid van de oren en oorproblemen zoals duikeroor, reduceer de kans op surfersoor.
 

De Proplugs® VENTED zijn tijdens honderduizenden duiklen van duikers en free-divers over de hele wereld gebruikt over een periode van meer dan dertig jaar. Dit bevestigt dat Proplugs VENTED hèt enige veilige oordopje is voor de scubasporters en top-sporters. Scepsis tegen een oordop voor onderwater-gebruik is terecht. Met de VENTED Proplugs® heeft u de uitzondering gevonden om te overwegen.
 
·  Teveel oren blijken te gevoelig voor te veel tijd in het water. Zonder preventieve oorzorg en juiste bescherming krijgt een grote meerderheid te maken met oorproblemen waardoor zij hun sport en passie niet kunnen beoefenen.
 

Veel mogelijkheden zijn er niet voorhanden om het oor als compleet zintuig te beschermen tegen de diverse invloeden en gevolgen dat het (zwem/bad/zee/zout/vies) water op oren kan hebben.
 
Enkele handvatten voor een betere oor-hygiëne luistert nauwer bij watersporters dan van toepassing voor de gemiddelde landrot. Voorkom zelf met bijvoorbeeld:
 • het wattenstaafje, dat de tere huid open schraapt en zo toegang verleent aan alles wat in het water leeft en zweeft. Vastzittend water heeft een correlatie met oorsmeer, om dit te verwijderen gebruik een tissue of een natuurlijke olie oorspray. In geen geval is het raadzaam om de gehoorgang leeg te spuiten met zoutwater-producten die de huid, cerumen en het trommelvlies doen uitdrogen.
   
 • Als men duikt in kouder water en al aardig op weg is, laat de duikerarts of audicien een een kijkje nemen naar uw gehoorgang, alleen zo is te zien of u aanleg heeft voor de groei van exostoses externa (surfersoor). Surfersoor, een gevolg kouder water heeft op de schedel kan worden tegen gegaan met de VENTED oordopjes en door na afloop de kou uit het hoofd te halen met een muts, beanie of capuchon.
   
 • Veel fans van Proplugs® VENTED zijn ze gaan gebruiken om de terugkerende oorproblemen in warmere wateren tegen te gaan, met succes en de zuurhoudende oordruppels te bewaren voor wanneer dit echt nodig is. Een recente uitvinding wat een medisch goedgekeurd apparaatje in staat stelt om 0,05ml natuurlijke olie te verstuiven door de gehoorgang doet veel goed om onnodig uitspuiten te voorkomen, tegelijk voor de watersport-oren stoot het vastzittend water, bezinksel en micro-organismen af en neutraliseert de inwerking van zout-kristallen.
   
 • Ga je op duikreis, wereldreis of met regelmaat te vinden in en onder water dan zijn de Doc's Proplugs® en Audiol®SWIM in heel veel gevallen een verrijking op uit de watersport uitrusting of reis-quiver.
   
 • Omdat water altijd kruipt waar het niet gaan kan is het onvoorwaardelijk dat uw oor in gezonde staat is. Dichte (zwem)oordopjes of oorpluggen worden ten strengste afgeraden omdat klaren onmogelijk is, oorsmeer wordt teruggeduwd, bij impact een perforatie vanzelfsprekend is en de gekozen materialen desinfectie (met alcohol) niet toelaten.
   
 • In gebruik, bij het afdalen in het water voorkomen de Vented Proplugs in veel gevallen, tot een diepte ± zes meter, dat er water in de gehoorgang loopt, daarna vult de gehoorgang zich met gefilterd water dat veilig klaren toelaat en uitspoelen van het oor tegengaat. De frequentie van klaren de eerste meters is hoger en geschiedt tegen lucht in plaats van tegen de massa van water.
   
 • Watersporters met een geperforeerd trommelvlies hebben met NONvented Proplugs een alternatief om de gehoorgang medische verantwoord af te dichten en te beschermen tijdens het douchen en functioneren van alledag. Te allen tijde - tot aan genezing - dienen invloeden van buitenaf zoals water, zeep, stof, wind en kou worden vermeden. Na controle kan hopelijk de passie weer worden uitgevoerd na akkoord van behandelend KNO- of duikerarts. Gun het oor de tijd om te helen en eerst weer op natuurlijke wijze te functioneren. Als een oor door een oorprobleem niet in het water mag, dan heeft het niets te zoeken in het water - hoe groot de passie ook - Niets is het waard om zelf een mooi zintuig (blijvend en onnodig) te beschadigen.
 
Klaren met VENTED Proplugs®:

VENTED worden gebruikt door duikers die moeite hebben om te klaren, overbelasting van het trommelvlies of duikers- of surfersoor willen voorkomen. In tegenstelling tot andere oordoppen die massief zijn of voorzien met een onveilig drukventiel zijn de Proplugs uitgerust met een drukventiel waarmee veilig kan worden geklaard. Het ventiel maakt het mogelijk om te klaren zonder dat bezinksel, zand en ongedierte het oor binnen kan komen en oorsmeer kan worden uitgewassen. De Proplugs Vented zijn zeker zo veilig heen en weer naar grotere diepten, het nationale free-dive team van Amerika gebruikt ze graag en zeker in kouder water voor warme oren. Scott’s drukventiel helpt duikers langer onder water!
 
De Proplugs houden de gehoorgangen warm door de warmte afgegeven door het hoofd vast te houden in de gehoorgang. Door de Proplugs wordt het risico van een warmte shock drastisch gereduceerd, het dragen van Proplugs onder uw neopreen cap (met perforatie t.h.v. het oor) in ijskoud water brengt een extra veiligheid aan. Bij verwijdering van Proplugs in kouder water zal het oor geleidelijk afkoeling naar de omgevingstemperatuur, net zo min is raadzaam om uw cap te verwijderen onder water. Meer informatie over barotrauma en koud water is compleet beschreven door Rik Rösken
 
Belangrijk is de hygiëne voor uw oren en de paraatheid van uw Proplugs duikdopje. Spoel na gebruik af met drinkwater, controleer op een vrije doorgang van het drukventiel en desinfecteer de oordoppen regelmatig met alcohol, zeep is een ongewenst schoonmaak oplossing voor onze oren, bij aanwezige fosfaten kan dit als voeding zijn voor bacteriën en schimmels. Het met drinkwater uitspoelen van de gehoorgang is wenselijk na (zee/zout)water contact om onnodig uitdrogen van de huid en trommelvlies te voorkomen. Dichte zwemdoppen, of met een geboord of membraan filters zullen veel misère bieden als gevolg door type model, materiaal en onthouden van een natuurlijke werking (balans, luchtdruk, communicatie)
 
Duikers in warmere wateren kunnen veel baat hebben bij gebruik van Audiol® SWIM, een natuurlijke olie vernevelaar dat vuil water en bezinksel afstoot, zoutwerking neutraliseert. Met slechts 1-2 doseringen van 0,05ml per oor werkzaam gedurende 18-48 uur, afhankelijk van de uren water contact.
 
 
Onder water zwemmen: Vented Proplugs worden aanbevolen

·  60% van alle zwemmers hebben wel eens last gehad van de oren na contact met water tijdens sport of vakantie
·  90% stopt zomaar wat in de oren, met uitzondering van scuba duikers die hun passie serieus uitvoeren
·  VENTED Proplugs® laten drukwisselingen, geluid, evenwicht, balans en communicatie moeiteloos toe

·  Proplugs VENTED, de medisch goedgekeurde veiligheidheidshelm onder de oordopjes

·  In tegenstelling tot silicone oordoppen, irriteren Proplugs de gehoorgang en huid niet

·  Productie en afvoer van oorsmeer wordt niet verstoord, wat niet kan leiden tot gevolg-complicaties
·  Op Divers Alert Network staat een goed overzicht van veel voorkomende oorproblemen bij duikers
 
Een goed gebruik van Proplugs voorkomt het uitspoelen van oorsmeer waardoor het oor zijn natuurlijke bescherming houdt tegen bacteriën en schimmels en laat bezinksel uit het water niet toe waardoor het niet achterblijft zoals bij zwemmen en duiken zonder geschikte oordopjes. Gelukkig zijn de Vented ook erg prettig tijdens zeilen, fietsen, hardlopen, studeren, en dempen -20Db op de hoge tonen. De VENTED zijn geluiddempende oordopjes en kunnen niet worden ingezet als gehoorbeschermers (continue belasting >85Db).
 
Extra tips
 • 
Beoefent u een sport waarbij een kans op beschadiging aan het trommelvlies aanwezig is (surfen, wakeboarden, waterskiën, zwemmen, kayakken, etc.)? Dan raden wij aan om preventief vented-Proplugs te dragen.
 • Preventief de oren met natuurlijke oliën (olijf-, lavendel-, kokosolie) behandelen gaat gepaard met minimale doseringen. Deze oliën verzorgen de huid, helpt het oor invloeden te weren en aanwas tegen te gaan van zand, kriel en zout. De chemicaliën in een zwembad laat veelal al het oorsmeer oplossen, een olie-coating van Audiol®Swim voorkomt onnodig oorleed als onzichtbaar zwemdopje.
Weergave: Lijst / Rooster
Aantal weergeven:
Sorteren op:
AudiolSWIM® - het onzichtbare & veiligste zwemdopje
- V I E W  Y O U R  O R D E R -  + Bij aanschaf van 2x AudiolSwim geen € 30,00 maar € 12,00 per stuk + AudiolSWIM® - het onzichtbare veilige zwemdopje - bestaat uit zeer fijngefilterde medische olijfolie en 0,5% tea-tree olie. 
Beide zijn natuurlijke ingred..
€ 15,00 € 12,00
Excl. BTW: € 9,92
Rode VENTED Proplugs | type ScubaSAFE + Flying + presssure valve
- V I E W  Y O U R  O R D E R - De VENTED zijn vooral geschikt om diverse oorproblemen te voorkomen die kunnen optreden tijdens watersport en (vakantie)reizen. Preventief beschermen is beter dan genezen. Mocht u uw maat niet weten dan raden we online aankoop af, u kunt dan..
€ 22,00
Excl. BTW: € 18,18
Gebaseerd op 2 beoordelingen.
Transparante VENTED Proplugs | ScubaSAFE + Flying + pressure-valve
- V I E W  Y O U R  O R D E R - De VENTED zijn vooral geschikt om diverse oorproblemen te voorkomen die kunnen optreden tijdens watersport en (vakantie)reizen. Preventief beschermen is beter dan genezen. Mocht u uw maat niet weten dan raden we online aankoop af, u kunt dan..
€ 22,00
Excl. BTW: € 18,18