UA-55547970-1

Muziek

Muzikanten vinden het dragen van comfortabele otoplastieken of oordoppen steeds belangrijker en wensen zichzelf betaalbaar te beschermen tegen gehoorbeschadiging (tinnitus). Een percusie speler kent een haat-liefde relatie met zijn cymbalen maar zijn publiek geniet van wat hij doet. Fanfare,, koperblazer, zangers velen hebben al een mooie en professionele bescherming op maat, en een paar Proplugs achter de hand als backup of voor dagelijks gebruik.

Naar muziek luisteren is een beleving die je ieder toewenst en eenmaal gegeven je niet wilt verliezen, maar de kunst van muziek zit ook in de vele uren studie en oefenen. Dus of muziek nu maximaal op je afkomt of tijdens die vele uren aan voorbereiding van de muzikant, ons gehoor is bijzonder, verfijnd en sterk maar niet gebouwd om grenzeloos te herstellen van teveel geluid. 

Percussie & Gitaar 
Velen spelen en maken muziek en ervaarden al eerder dat vaak de finesse in het geluid tever weg staat met een oordop die de gehoorgang vult, de uitzondering zijn de op maat gemaakte muziek-otoplastieken een kostbaar goed en raken soms kwijt of even zoek, wat dan? In drum-land en onder gitaristen zijn de Vented Proplugs een goede bekende, de eigenwijze akoustiek wordt gevormd in combinatie met de Vorm, het Materiaal, de Venting in de bodem van de Schelp/Kelk. Dit leidt tot een helder geluid, weinig tot geen occlusie en een comforatbele pasvorm voor zo lang het studeren, de jam of optreden duurt. Dit model beschermd minder op de lage tonen (bas & spraak) maar in de hoge toonhoogte frequentie dempt een Vented Proplugs het schelle met ± -20 dB. Goed onderhoud laat het toe dat ze 3 jaar meekunnen, ook belangrijk. 

Het snelst is het geluid schadelijk in de hoge frequentie, in de middenfrequentie speelt de energie en tijdsduur een versterkende factor en bij laagfrequent geluid (bas) dat met veel energie, extreme pieken een te lange invloed op het slakkenhuis en trilhaartjes inwerkt gaat ook via botgeleiding en leidt tot gehoorschade en doofheid. De wens een balans te vinden om naast de helderheid van muziek ook het communiceren goed te ervaren, lukt met Proplugs Vented zonder vervelend opgesloten gevoel of occlusie | feedback bij zingen of praten.

Wanneer na een teveel aan geluid er oorsuizen of tinnitus overblijft (horen van sis-, fluit-, brom- of pieptonen in één of beide oren) dan is er hoop en kleine kans dat het nog tijdelijk was, bij tinnitus is dit een permanente waarneming. Omdat Tinnitus een veel breder pallet aan oorzaken kent, verwijzen we graag voor meer achtergrond en informatie door.

Tips wanneer u zich realiseert dat er teveel Geluid is

  • Blijf op een passende afstand (minimaal twee meter) bij de speakers vandaan, volg je gevoel en neem goede afstand of vind stilte, verkort de tijd dat de oren aan het te harde geluid zijn blootgesteld door regelmatig een oorpauze te nemen, tijdens en achteraf
  • Gebruik gehoorbescherming maar handen, shawls, mutsen en sigaretten filters beschermen ook al,..
  • Geeft u Proplugs een kans, plaats de Vented Doc’s Proplugs enkele minuten voor aanvang in de oren, bij voorkeur in een stille ruimte aan zodat uw gehoor tijd heeft om zich aan te passen. U geniet dan van een helder natuurlijk geluid en beleeft u bij binnenkomst alles vanaf het begin 

Waarom Doc’s Proplugs bij concerten of evenementen?
Doc’s Proplugs Vented bieden een hoge reductie >20dB op de hoge frequenties en laten de de midden en lage frequenties vrijwel in tact, dit in tegenstelling tot schuimpluggen, lamelgevormde torpedo of oordopen oorkappen. Als bescherming van de hoge frequenties afdoende is dan laten de Vented Proplugs u nog steeds goed uw instrument of zang doen. De tijdsduur aan excessief geluid speelt een belangrijke rol bij gehoorschade. Hoe langer men wordt blootgesteld aan excessief geluid des te groter de kans op (permanente) gehoorbeschadiging.

Doc’s Proplugs Vented vermindert met maximaal 20dB op the frequenties tussen de 2000 en 8000 Hz. Ter illustratie: rockconcerten produceren ongeveer 120dB. Het oor tolereert deze geluidsbelasting maximaal twee uur wanneer zij is beschermd met gehoorbescherming en het schadelijke omslagpunt ligt vanaf 85dB. De professionele met de handgemaakte otoplastieken met geschikte filtertechnieken werken zeer goed, wanneer deze niet voorhanden zijn is Proplugs graag het goede alternatief, naar voorkeur te kiezen tussen Vented of NON-Vented.

Voor mensen met tinnitus is herrie in hun hoofd de dagelijkse realiteit. Deze gehooraandoening, ook wel bekend onder naam oorsuizen, heeft ingrijpende gevolgen hebben voor iemands kwaliteit van leven. Beter om het te voorkomen en jouw passende oorbescherming vinden en gebruiken daarvoor en op die plekken waar je nog veel van wilt genieten. Geluid als Muziek, is MOOI.

 

 

Weergave: Lijst / Rooster
Aantal weergeven:
Sorteren op:
AudiolSWIM® - het onzichtbare & veiligste zwemdopje
- V I E W  Y O U R  O R D E R -  + Bij aanschaf van 2x AudiolSwim geen € 30,00 maar € 12,00 per stuk + AudiolSWIM® - het onzichtbare veilige zwemdopje - bestaat uit zeer fijngefilterde medische olijfolie en 0,5% tea-tree olie. 
Beide zijn natuurlijke ingred..
€ 15,00 € 12,00
Excl. BTW: € 9,92
Rode VENTED Proplugs  | type ScubaSAFE + Flying + presssure valve
- V I E W  Y O U R  O R D E R - De VENTED zijn vooral geschikt om diverse oorproblemen te voorkomen die kunnen optreden tijdens watersport en (vakantie)reizen. Preventief beschermen is beter dan genezen. Mocht u uw maat niet weten dan raden we online aankoop af, u kunt dan..
€ 22,00
Excl. BTW: € 18,18
Gebaseerd op 2 beoordelingen.
Transparante VENTED Proplugs  | ScubaSAFE + Flying + pressure-valve
- V I E W  Y O U R  O R D E R - De VENTED zijn vooral geschikt om diverse oorproblemen te voorkomen die kunnen optreden tijdens watersport en (vakantie)reizen. Preventief beschermen is beter dan genezen. Mocht u uw maat niet weten dan raden we online aankoop af, u kunt dan..
€ 22,00
Excl. BTW: € 18,18
Blauwe NONvented Proplugs | medische oorbescherming
- V I E W  Y O U R  O R D E R - NONvented Oorbescherming met vrije gehoorgang, doctoren zien dat graag! De NONvented oordopjes zijn een betrouwbaar oorgereedschap bij medische oorproblemen. De afsluiting via de binnenoorschelp en de vrije gehoorgang zorgt ervoor dat..
€ 22,00
Excl. BTW: € 18,18
Pink NONvented Proplugs | medische oorbescherming
- V I E W  Y O U R  O R D E R - NONvented Oorbescherming met vrije gehoorgang, doctoren zien dat graag! De NONvented oordopjes zijn een betrouwbaar oorgereedschap bij medische oorproblemen. De afsluiting via de binnenoorschelp en de vrije gehoorgang zorgt ervoor dat..
€ 22,00
Excl. BTW: € 18,18