UA-55547970-1

Medische oorbescherming

Om soms de huid van de gehoorgang bij infectie, of het trommelvlies bij perforatie of plaatsing van een trommelvliesbuisje te beschermen is het juiste type oordopje van groot belang. Bijna alle standaard en handgemaakte oordopjes voldoen niet aan de strenge norm die medische inzet vereist.

 

Waar vroeger alleen watten of verband de de hoorgang het beste kon dichten is het ook mogelijk dit simpel te doen met een non-invasive oordopje waarbij de gehoorgang vrij blijft, de is concha verzegeld, van goedgekeurd medisch materiaal voor schoonmaak met alcohol na gebruik. Aan al deze voorwaarden voldoen de NON-Vented Proplugs en beschermen sinds jaren wereldwijd vele oren van kinderen en volwassenen.

 

Doc’s Proplugs zijn zo ontworpen dat ze niet in het oor gaan maar als een waterdichte afsluitzegel tegen de binnenoorschelp aanliggen. Zeker voor kinderen een groot verschil ze kunnen u verstaan en laten ze zitten. In geval van medische oorbescherming laten de Proplugs zich goed reinigen met alcohol, Proplugs heeft dan ook een Medische CE op haar oplossingen.

De eerste weken na een ooroperatie dragen de NON-Vented oordopjes bij aan een voorspoedig herstel tijdens de dagelijkse dingen zoals douchen. Na het plaatsen van buisjes is het trommelvlies enkele weken de zwakste plek. Beter krijgt het oor de tijd om te helen  en wat extra bescherming tegen lichaamsvreemde vloeistoffen zoals water, zeep en dergelijke. Bij een oorinfectie voorkomen de oordopjes tijdens het zwemmen overdracht naar andere oren in het zwem/badwater.

 

Oorontstekingen zijn overdraagbaar, vandaar dat wij u een Linker en Rechter oordop bieden om zo ook tegen te gaan dat een oorontsteking via het zwembadwater naar een nieuw oor 'zwemt en zich kan verspreiden. Na herstel is het gebruik van een paar Vented met veel meer preventieve voordelen. Onderwater met dichte oordoppen is gevaarlijker dan gedacht en verboden in bij scuba-duiken, sowieso.

Wanneer u frequent last hebt van eczeem, ontstekingen of verstopte oren dan bied de Non-Vented Doc’s Proplugs uitkomst om het binnendringen van water, zeep en nieuwe invloeden voor. Door de unieke vorm gaan de oordoppen niet in het oor maar tegen de binnenoorschelp. Bij het gebruik van de Vented wordt het bezinksel in water gefilterd en buitengehouden zo blijft de gehoorgang veel gespaard en kan mijn veilig onder water. Laat u goed adviseren voordat u elk type en soort oordopje wilt gebruiken wanneer het oor tekenen geeft van infectie, veel valt vroegtijdig te voorkomen.

Waarom zijn Doc’s Proplugs ideaal voor kinderen?
Het fijne van de Doc’s Proplugs is dat ze niet in de gehoorgang gaan maar de binnenoorschelp als een zegel afsluiten en de gehoorgang vrij laten. Het passen voor de juiste maat bij een audicien of dealer is kind-vriendelijk zonder enge spuiten, watjes die geplaatst worden, etc.
Na het bepalen van de maat en eventuele gemaakte aanpassing zijn Proplugs meteen klaar voor gebruik en gaan 2 tot 3 jaar mee.

Daarbij zijn kinderen met Proplugs in goed aanspreekbaar, dit is zowel voor het kind als de ouders en (zwem)leraar prettig. In het geval dat u een medische bescherming zoekt voor het oor dan helpen Proplugs preventief en in geval van (medische) nood!

Trommelvliesbuisjes
Dichte (Non-Vented) Proplugs worden aanbevolen bij personen die bij een beschadigd of geperforeerd trommelvlies hebben.Met de juiste type oorbescherming loopt men serieus minder risico op onaangename gevolgen en verdere complicaties. Tympanostomie patiënten (mooi woord voor trommelvliesbuisjes) dienen contact met zeepwater, shampoo, chloorhoudend water (zwembad) te mijden na plaatsing en de eerste weken het zwemmen even laten. Echter, met het dragen van Doc’s Proplugs NON-Vented is het binnenoor meteen beschermd bij het douchen, haren wassen. Na het OK van de arts voldoen zij ook als zwemdopje het water. Het passen vergt enkele minuten en zijn direct klaar voor gebruik.

Trommelvliesbeschadiging

Beoefend u een sport waarbij de kans op beschadigingen aan het trommelvlies aanwezig is (kitesurfen, wakeboarden, waterskiën, scuba-duiken &, snorkelen, windsurfen, etc.) dan raden wij aan om preventief Vented-Proplugs te dragen. Mocht u al een beschadigd trommelvlies hebben, altijd even overleggen met uw KNO arts. Met een trommelvies perforatie wordt duiken en snorkelen ten strengste afgeraden door alle professionals.

Wanneer communicatie, fijn-motiek, balans, evenwicht en kunnen klaren en verstaan belangrijk is dan raden wij u aan om, bij afwezigheid van noodzakelijke medische bescherming, de Proplugs Vented te proberen bij een van onze dealers.

Artsen zullen bevestigen dat oorsmeer een natuurlijke bescherming biedt tegen bacteriën en rust voor de huid zonder gevulde gehoorgang beter is om het oor haar zelf-regulerende werk te laten doen. Echter voor onderwatergebruik (en blij vliegen) is de aanwezigheid van een drukventiel een must. Welk type oordop past bij uw gewenste oorbescherming?

De voornaamste babymaten zijn Tiny, XS, MS en de kindermaten veelal MS, S, M, L, onze dealers helpen u graag aan de juiste maat en wij helpen u graag op weg mochten er vragen zijn. 

Hoe voorkom je oorgedoe aan de huid van of in de gehoorgang?
- De gehoorgang niet meer leeg te schrapen met wattenstaafjes, paperclips of scratchers, zodra er geen oorsmeer meer is en ook de huid is beschadigd dan is een stap naar een onstekingshaard gezet.

- Op tropentrips helpt uitspoelen van oren met zoet drinkwater ook, dit komt op vakantie veelal niet uit de kraan! Koud water gebruiken kan leiden tot duizeligheid en flauwvallen. Het uitspoelen van oren wordt gedaan om zout weg te spoelen. Zout doet de huid, het oorsmeer en het trommelvlies uitdrogen en kwetsbaar maken. Frequente watersporters zullen meer bezinksel verzamelen in de gehoorgang (zand, wier, mosselzaad, bacteriën, zout.., etc.) wat niet hoeft op te bouwen. Richt bij het uitspoelen nooit direct op het trommelvlies en spoel met beleid.

- Ga alleen onderwater water met gezonde oren, oordoppen alleen met drukventiel kunnen onderwater. Dichte oordoppen mogen alleen op het water-oppervlakte om het scheuren van het trommelvlies en erger te voorkomen. Voor een preventieve bescherming adviseren wij het gebruik van de
Vented Proplugs in het water-, stof-, muziek- en rumoerige omgevingen, inclusief drukventiel.

 

 

 

Weergave: Lijst / Rooster
Aantal weergeven:
Sorteren op:
AudiolSWIM® - het onzichtbare & veiligste zwemdopje
- V I E W  Y O U R  O R D E R -  + Bij aanschaf van 2x AudiolSwim geen € 30,00 maar € 12,00 per stuk + AudiolSWIM® - het onzichtbare veilige zwemdopje - bestaat uit zeer fijngefilterde medische olijfolie en 0,5% tea-tree olie. 
Beide zijn natuurlijke ingred..
€ 15,00 € 12,00
Excl. BTW: € 9,92
Blauwe NONvented Proplugs | medische oorbescherming
- V I E W  Y O U R  O R D E R - NONvented Oorbescherming met vrije gehoorgang, doctoren zien dat graag! De NONvented oordopjes zijn een betrouwbaar oorgereedschap bij medische oorproblemen. De afsluiting via de binnenoorschelp en de vrije gehoorgang zorgt ervoor dat..
€ 22,00
Excl. BTW: € 18,18
Pink NONvented Proplugs | medische oorbescherming
- V I E W  Y O U R  O R D E R - NONvented Oorbescherming met vrije gehoorgang, doctoren zien dat graag! De NONvented oordopjes zijn een betrouwbaar oorgereedschap bij medische oorproblemen. De afsluiting via de binnenoorschelp en de vrije gehoorgang zorgt ervoor dat..
€ 22,00
Excl. BTW: € 18,18