UA-55547970-1

Babyzwemmen

Babyzwemmen

Zomaar oordopjes, of Doc's Proplugs® VENTED voor de allerkleinsten? 

Baby's en kinderen blijven aanspreekbaar en laten deze dopjes zitten omdat het veel natuurlijker aanvoelt dan oordoppen die de gehoorgang ingaan. Omdat babyzwemmen een positieve invloed heeft op de lichamelijke en geestelijke ontwikkeling van een baby kiezen veel ouders ervoor om hier al vroeg mee te beginnen. Naast de positieve effecten zijn er ook nadelige effecten waar rekening mee gehouden dient te worden:

Door uw baby bloot te stellen aan (zwem)badwater en te dompelen kan naast irritatie van de huid ook een onnatuurlijke drukpijnen ontstaan op het trommelvlies. Met dichte afgesloten oordopen mag men alleen aan de oppervlakte blijven. Een gezond oor dat ook onder water gaat moet kunnen klaren via een veilig drukventiel.  

De vaak hogere temperatuur van het water vormt de ideale groei omgeving voor micro-organismen en vergroot de kans op een infectie. Naast huidproblemen kunt u ook te maken krijgen met oorproblemen. Oorproblemen komen veel vaker voor bij kinderen omdat de buis van Eustachius korter en kleiner is dan bij volwassenen. Deze buis is de verbinding van het oor naar de neus en zorgt ervoor dat het oor goed belucht wordt en dat het oor zijn afvalstoffen kwijt kan. Het feit dat die buis bij kinderen korter is en moeilijker opengaat, maakt kinderen dus vatbaarder voor infecties. Naarmate het kind ouder wordt, ontwikkelt zich deze buis en wordt het risico op oorproblemen kleiner.

Oorontstekingen die ontstaan in het zwembad kunnen gemakkelijk en kindvriendelijk worden voorkomen door het dragen van (VENTED) Doc’s Proplugs. Proplugs zorgen ervoor dat er weinig tot geen water in de gehoorgang komt tijdens het (baby) zwemmen. Het drukventiel (vented) maakt dat uw kind onder water kan klaren. Het drukfilter filtert meteen vuil in het water wat nu niet meer achter kan blijven in de gehoorgang.


Een teveel aan oorsmeer, vastzittend water kan 100% natuurlijk worden verwijderd met een olijfolie spray als SWIM. Het behandelen van de gehoorgang vooraf aan het babyzwemmen met SWIM brengt een beschermende olie laag aan van olijf en tea-tree en stoot vuil water. Is geschikt voor kinderen vanaf 12 maanden en is een persoongebonden klasse 1 medische hulpmiddel.

Wel of geen oordopjes bij Oorontsteking of buisjes?

Bij reeds aanwezige ontstekingperforatieloopoor, of de eerste weken na het plaatsen van trommelvliesbuisjes adviseren wij NONvented Proplugs. Elk ander ontwerp oordopjes (of op maat gemaakte zwemdopjes) die de gehoorgang vullen, zijn eerder schadelijk dan beschermend. Proplugs helpt niet alleen een leeglopend oor tijdens tijdens het slapen maar ook onder de douche om zeep weg te houden of buiten tegen de wind en kou.

Het pasproces van Doc’s Proplugs is eenvoudiger en prettiger dan opmaatzwemdoppen maken, zonder duizel-watjes in het oor of nare pasta-spuit. Mocht er al sprake zijn van een infectie of goed nestelde trommelvliesbuisjes dan kunt u kiezen voor de NON-Vented variant. De Doc’s Proplugs NONvented hebben geen drukventiel en zorgen er dus voor dat er geen water binnendringt. Let u er wel op dat uw kind boven water blijft omdat het drukverschil anders te groot wordt. 

Bij de VENTED is er sprake van een betere communicatie en bij NONvented een hogere beschermingsgraad. Voor baby's hebben wij de maten tiny, extra small en medium small. Een kinderoor kan oplopen tot large voor een gewenste werking en pasvorm in de oorschelp. 

Voor meer informatie kunt u altijd met ons contact opnemen of een dealer in uw omgeving bezoeken.

*Bij gehoorgangen die wat smaller zijn dan 'standaard' kan de diameter eenvoudig worden aangepast. Hierdoor rusten de Proplugs weer tegen de huid van de binnenoorschelp en zullen zij het oor beschermen tijdens de gekozen bezigheid. Meer weten hoe, klik voor aanpassen.

Onze oordopjes zijn breder inzetbaar dan u wellicht vermoedt! Wanneer u in een rumoerige omgeving bent, op een verjaardag of evenement, baby's en kinderen krijgen veelal (te) veel omgevingskabaal om te verwerken op het nog onbeschadigde en fragiele gehoor. Doc’s Proplugs helpen de omgevingsgeluiden te reduceren. Kinderen die geruime tijd op luidruchtige festivals zijn doen er goed aan om aanvullend oorkappen te dragen. Een overkill aan geluid zal door botgeleiding de trilhaartjes in het slakkenhuis beschadigen. Bescherm daarom ook het gebied om het slakkenhuis tegen geleiding via bot/schedel.

NB:  Tijdens het dragen van (alle soorten) dichte oordoppen dienen drukverschillen te worden vermeden. Tijdens het vliegen (drukcabine), onderwater zwemmen, snorkelen en duiken zijn er risico’s verbonden aan het dragen van dichte oordoppen, dit in verband met het klaren.  Het trommelvlies komt onder pijnlijke spanning te staan en in sommige gevallen zal deze ook inscheuren, met alle gevolgen van dien. In geval van drukverschillen bieden de Vented  Proplugs wel uitkomst, ook naderhand op de plaats van bestemming: in het (zwem)bad, de zee of onderwater. In geval van onderwater en vliegen is het dragen van oordoppen voorzien van een drukventiel een noodzaak! Mocht u twijfel hebben overleg dan altijd met uw arts of met ons. Welk model zal u(w kind) helpen bij het zwemmen of concentreren?

Proplugs blijven 2 tot 5 jaar goed voor dagelijks gebruik wanneer u ze regelmatig schoonmaakt met alcohol (in geval van ontsteking dagelijks na gebruik ontsmetten, zie hygiene). 

 

Weergave: Lijst / Rooster
Aantal weergeven:
Sorteren op:
AudiolSWIM® - het onzichtbare & veiligste zwemdopje
- V I E W  Y O U R  O R D E R -  + Bij aanschaf van 2x AudiolSwim geen € 30,00 maar € 12,00 per stuk + AudiolSWIM® - het onzichtbare veilige zwemdopje - bestaat uit zeer fijngefilterde medische olijfolie en 0,5% tea-tree olie. 
Beide zijn natuurlijke ingred..
€ 15,00 € 12,00
Excl. BTW: € 9,92
Rode VENTED Proplugs  | type ScubaSAFE + Flying + presssure valve
- V I E W  Y O U R  O R D E R - De VENTED zijn vooral geschikt om diverse oorproblemen te voorkomen die kunnen optreden tijdens watersport en (vakantie)reizen. Preventief beschermen is beter dan genezen. Mocht u uw maat niet weten dan raden we online aankoop af, u kunt dan..
€ 22,00
Excl. BTW: € 18,18
Gebaseerd op 2 beoordelingen.
Transparante VENTED Proplugs  | ScubaSAFE + Flying + pressure-valve
- V I E W  Y O U R  O R D E R - De VENTED zijn vooral geschikt om diverse oorproblemen te voorkomen die kunnen optreden tijdens watersport en (vakantie)reizen. Preventief beschermen is beter dan genezen. Mocht u uw maat niet weten dan raden we online aankoop af, u kunt dan..
€ 22,00
Excl. BTW: € 18,18
Blauwe NONvented Proplugs | medische oorbescherming
- V I E W  Y O U R  O R D E R - NONvented Oorbescherming met vrije gehoorgang, doctoren zien dat graag! De NONvented oordopjes zijn een betrouwbaar oorgereedschap bij medische oorproblemen. De afsluiting via de binnenoorschelp en de vrije gehoorgang zorgt ervoor dat..
€ 22,00
Excl. BTW: € 18,18
Pink NONvented Proplugs | medische oorbescherming
- V I E W  Y O U R  O R D E R - NONvented Oorbescherming met vrije gehoorgang, doctoren zien dat graag! De NONvented oordopjes zijn een betrouwbaar oorgereedschap bij medische oorproblemen. De afsluiting via de binnenoorschelp en de vrije gehoorgang zorgt ervoor dat..
€ 22,00
Excl. BTW: € 18,18