UA-55547970-1

Aanpassen van een uniek oordopje

Wat te doen als onze oordopjes niet meteen goed aanzitten?

De Proplugs horen tegen de huid aan te zitten, de kelk rust in de gehoorgang, en ze mogen een beetje uitsteken zolang de oordop goed afsluit (hummen?). Soms is de standaard diameter van de kelk te groot voor een gehoorgang en kan deze aangepast worden. Onderstaand vindt u uitleg overhet aanpassen van de diameter en het aanpassen van de vin. De vin ligt met lichte tegendruk achter het de rand kraakbeen. Dit zorgt dat golven en water geen grip hebben op de oordop en is 1 van de drie punten waarom ze zo goed blijven zitten in extreme omstandigheden in de branding of rivier, transpiratie is een peuleschil voor de Proplugs. De werking van de afsluitzegel van Proplugs ligt in de mate van pasvorm op de holle huid van de binnenoorschelp, deze methode is non-invasive en laat de gehoorgang vrij. Juist in geval van nood een waardige bondgenoot voor de oren.

Doc’s Proplugs zijn gemaakt van kraton (met een medische CE goedkeuring vanwege het totaal aan medisch eigenschappen en voordelen) wat vervorming toelaat door een gerichte warmtebron en eventueel een scherp (huid)schaartje. Als warmtebron gaat de voorkeur uit naar de blauwe kegel van ene aansteker, niet langer verwarmen dan enkele seconden voldoet om smelten tegen te gaan en de aanpassing te maken.

Baby en kindermaten  Tiny, XS extra small, MS medium small

Aanpassen van de diameter van de kelk bij de kleinere maten
De kleinere maten van de Doc’s Proplugs kunnen aangepast worden de kelk van het oordopje te verwarmen in de blauwe deel van een aanstekervlam. De verwarmde buitenkelk tussen duim en wijsvinger smaller te rollen, Hierna kan de kelk wel tot 50% smaller zijn. 

In veel gevallen zal de diameter van de kelk nu passen in de (gezwollen) gehoorgang van baby’s en kinderen. Eventueel overtollig materiaal kan verwijderd worden met een scherp schaartje (huidschaartje). Na het schoonmaken met alcohol doekjes zijn de Proplugs klaar voor bescherming zolang en waar nodog.

 

Kinder en Volwassenmaten  S small, M medium, L large, XL extra large, XXL extraextra large

Aanpassen van de diameter van de kelk bij de grotere maten
De grotere maten hebben een rand aan de buitenkant van de kelk. Met een  scherp schaartje (huidschaartje) kan voorzichtig een deel hiervan verwijderd worden in een vloeiende rondgaande beweging, of met meerdere knipjes langs een vloeiende lijn. Let op dat u niet per ongeluk in de kelk zelf knipt, dit zorgt dat uw Doc's Proplug lek raakt en dat hoeft niet perse.

Nadat u het overtollige materiaal van de rand van de kelk heeft geknipt, is het moment om om enkele seconden de rand rondom te verwarmen in het blauwe gedeelte van een aanstekervlam. U kunt vervolgens de kelk uitrollentussen duim en wijsvinger om eventuele scherpe randen weer glad te krijgen, dit om te voorkomen dat scherpe randjes uw huid of gehoorgang gaan irriteren.
Om het glad rollend afwerken te vergemakkelijken kan met de andere wijsvinger, of met de achterzijde van een pen, een rol-as worden gemaakt. Het evenuteel overbodig geraakte materiaal na het afrollen is makkelijk weg te knippen. Na het schoonmaken met een alcoholdoekje is de oordop beter in staat te werken en comfortabel te zijn.

 

Aanpassen van de vin 
Als de vin onder de helix rand bol staat maar de oordop zit in de concha als gegoten dan kan de kleine moeite om de vin in te korten al een wereld van verschil maken. Soms is een puntje verwijderen genoeg om het drukpunt weg te nemen, drukpunten gaan soms zeurend werken en laten zich herkennen als de huid wit-kleurt en er vaak kan er wat aan worden gedaan. Handig is om hulp te vragen aan iemand met een beetje timmermansoog, samen met een scherp schaartje, aansteker en schoonmaakdoekje is het euvel snel opgelost. 

Een bolstaande vin kan met dunne strookjes naar de juiste vorm worden geknipt, Als het een drukpunt(je) betreft dan is langs de rode lijntjes strookjes vaak al voldoende (zie onderstaande foto).

Maak de oordop schoon en laat aanwezige alcohol verdampen, dubbele controle op teveel aan materiaal en knip bescheiden het overtollige weg/af. Let erop dat u niet meteen teveel afknipt, doe het liever in kleine stappen. De afwerking van de oordop is om de knipranden weer 'glad' te maken, het blauwe deel van een aanstekervlam voldoet en met kneepjes van de vingertoppen dit af te werken.

 

De vin wijst tijdens het dragen altijd omhoog, in de Proplug staat op de vin aangegeven voor welke kant de plug bestemd is: L=Links R=Rechts. Dit voorkomt het mixen van de oordoppen wat zeker niet gewenst is in geval van een infectie.

Weergave: Lijst / Rooster
Aantal weergeven:
Sorteren op:
AudiolSWIM® - het onzichtbare & veiligste zwemdopje
- V I E W  Y O U R  O R D E R -  + Bij aanschaf van 2x AudiolSwim geen € 30,00 maar € 12,00 per stuk + AudiolSWIM® - het onzichtbare veilige zwemdopje - bestaat uit zeer fijngefilterde medische olijfolie en 0,5% tea-tree olie. 
Beide zijn natuurlijke ingred..
€ 15,00 € 12,00
Excl. BTW: € 9,92
Rode VENTED Proplugs  | type ScubaSAFE + Flying + presssure valve
- V I E W  Y O U R  O R D E R - De VENTED zijn vooral geschikt om diverse oorproblemen te voorkomen die kunnen optreden tijdens watersport en (vakantie)reizen. Preventief beschermen is beter dan genezen. Mocht u uw maat niet weten dan raden we online aankoop af, u kunt dan..
€ 22,00
Excl. BTW: € 18,18
Gebaseerd op 2 beoordelingen.
Transparante VENTED Proplugs  | ScubaSAFE + Flying + pressure-valve
- V I E W  Y O U R  O R D E R - De VENTED zijn vooral geschikt om diverse oorproblemen te voorkomen die kunnen optreden tijdens watersport en (vakantie)reizen. Preventief beschermen is beter dan genezen. Mocht u uw maat niet weten dan raden we online aankoop af, u kunt dan..
€ 22,00
Excl. BTW: € 18,18
Blauwe NONvented Proplugs | medische oorbescherming
- V I E W  Y O U R  O R D E R - NONvented Oorbescherming met vrije gehoorgang, doctoren zien dat graag! De NONvented oordopjes zijn een betrouwbaar oorgereedschap bij medische oorproblemen. De afsluiting via de binnenoorschelp en de vrije gehoorgang zorgt ervoor dat..
€ 22,00
Excl. BTW: € 18,18
Pink NONvented Proplugs | medische oorbescherming
- V I E W  Y O U R  O R D E R - NONvented Oorbescherming met vrije gehoorgang, doctoren zien dat graag! De NONvented oordopjes zijn een betrouwbaar oorgereedschap bij medische oorproblemen. De afsluiting via de binnenoorschelp en de vrije gehoorgang zorgt ervoor dat..
€ 22,00
Excl. BTW: € 18,18