UA-55547970-1

Tips & Tricks voor oren

Gelukkig zijn er velen die geen last van de oren hebben, en dit nauwelijks zullen ervaren wat voor helaas velen wel totaal vervelend, pijnlijk en soms blijvend is als gevolg van bijvoorbeeld geluid op werk, party of watersport. Tijdens sporten en in vakanties zijn er vaak onverwachte oorproblemen.

Mogelijk dat u hier nu leest voor uzelf of informatie uitzoekt, naast informatie bieden wij ook een oplossing voor accuut gebruik zonder de gehoorgang te verstoren. Voor medisch advies overleg met uw behandelend arts en volg dat advies op. Vaak is een een oordopje geen hoge prioriteit tenzij het een veiliger uitkomst biedt bij het dagelijkse leven zoals wassen en zwemmen. Binnen 10 minuten heeft u een eigen paar van het juiste type tijdens een bezoek aan een van onze dealers

Tips en tricks om uit de penarie te blijven met oren, horen en de combinatie ervan.

 • In onze optiek zijn oordoppen beter geschikt wanneer de gehoorgang in tact wordt gelaten, het hebben van een linker en rechter oordop gaat overdragen tegen van een naar beide oren. Zonder oordopje zwemt een oor-infectie van het ene naar het andere oor, lees: naar het oor van een ander!
 • Schone oordopjes zijn belangrijk, dus gooi eens die vieze trouwe oordoppen weg als deze een goede schoonmaak met alcohol niet aankunnen. Het gebruik van alcohol doekjes om te ontsmetten is geen overbodige luxe en veel beter dan schoonmaken met zeep.
 • Welk type oordopje voor uw gebruik en inzet de juiste keuze is laat zich onderscheiden in model, filter-type, materiaal en doel.
 • Ook qua geluid doet Proplugs mee, uitmuntend scoren we op doelen als Medisch en Watersport. 
   

GELUID
Het helder horend beschermen van oren vraagt meer dan een accute vondst om 2 geleende sigaretten-filters voorzichtig in de gehoorgang plaatsen tijdens een spontane 'harde' jam, party of spontaan stiller studeren. Qua pasvorm, hygiene en doeltreffendheid wellicht tijdelijk een goede keuze maar frequent gebruik wordt kostbaar. Weet dat er oordopjes bestaan die passen bij wat jij ermee wilt doen.

Zet op een rijtje wat wijs is om te hebben, waaraan het dient te voldoen bij het gebruik, probeer dan uit of het zo is.

 • Op maat gemaakte otoplastieken met hoogwaardige geluidfiltering is de kunst van de echte oorprofessional die handwerk omzetten in goede duurzame gehoorbescherming voor dagelijks gebruik op werk of als het los gaat met muziek.
 • Lage tonen zijn navel tonen, volg je buikgevoel als het te hard klinkt, dan is dat ook zo en neem afstand van de bron/boxen.
 • Heftig geluid, snerpend schel, overstemmend hoog en midden-frequentie zijn schadelijk en leiden van tijdelijk tot permanent verlies van het gehoor.  Hoe jouw horen later is ligt in eigen handen. Sjaal, muts, tshirt, sigaretten filter, 100 stappen terug, allemaal eenvoudige middelen om je oor te beschermen als je handen niet in de buurt zijn, bescherm met de handpalmen ook achter het oor , op het slakkenhuis dit schermt directe botgeleiding af. Kleine kinderen zijn goed af met oorkappen op festivals, volwassenen ook.
 • Wat normaal is voor de ander kan voor je zelf 3x te hard zijn, iemand die preventief beschermt is eerder slim dan een maf gezicht.

MEDISCH
Het materiaal van Proplugs heeft een medische CE goedkeuring ontvangen vanwege model en materiaalsoort. Daarbij zijn het de enige gehoorbeschermers die de gehoorgang niet blokkeren maar als een zegel tegen de binnenoorschelp aanliggen. Met de kleuren is rekening gehouden dat de half-tone NON-Vented zijn te onderscheiden voor kleurenblinden. De Vented om mee o.a. te duiken zijn full-tone rood of transperant en onderscheidbaar.

Tevens is het belangrijk dat er voor het linker en rechteroor een niet-universele vorm is, torpedo's, speedo's, alpine's, sorky's laten toe dat u links en rechts verward, de huid beschadigt, oorsmeer terugduwt en dan van het ene oor naar het andere verhuist. Wat heeft uw voorkeur?

Herstel van het oor vraagt soms een goed oordopje, voorkom meer ellende en kies voor oordopjes die tegen alcohol kunnen. Hoewel uniek dat veel watersporters heil vinden in het gebruik van Proplugs heten ze Doc's Proplugs vanwege ons medisch verleden. Als oor-instrumentje uitgevonden door Dr. Robert Scott om in zijn praktijk van nut te zijn vonden veel van zijn collega's dezelfde voordelen en toepasbaar wanneer andere (standaard of maatwerkwerk) oordoppen niet inzetbaar zijn.  Meer over de Proplugs en Doc, klik hier. Bij twijfel zie een dokter of een audicien, zij helpen u ook graag en goed voor (weer) een gezond oor.  Meer informatie is ook terug te vinden in de database van The Hearing Journal.

(WATER)SPORT

Liever in en onder water? Draag dan uit voorzorg een oordop met drukventiel, die de gehoorgang vrij laat. Een geluidfilter is geen drukregulator maar ongewoon gevaarlijk onder water. Oordop-typen die de gehoorgang ingaan duwen vuil, huidschilfers en oorsmeer terug tevens als het type zwemtop dicht is vormt dit een hoog risico omdat de druk niet wegkan, vandaar dat voor onder water > 30cm en bij duiken een drukventiel noodzakelijk is. Dichte oordoppen laten klaren niet toe. Wie dieper gaat dan enkele centimers met dichte oordoppen gaat, voelt een druk opbouwen. Deze toename van druk zal groeien naarmate de diepte. Hetzelfde ontstaat bij dalingen in vliegtuigen, een risico dat kan leiden tot schade of scheuring van het trommelvlies. 

 • Een gezond watersport oor vraagt wat extra preventief aandacht tegen zwembad water en zout zeewater invloeden. Bij gebruik van Earol Swim voor het water ingaan helpt dit het oorsmeer te verzachten, draagt bij aan de natuurlijk verwijderen van oorsmeer en vastzittend water. Gewone druppels en doseringen geven veel rommel en niet dat gewenste resultaat. De SWIM natuurlijke olie oorspray voorkomt een boel klachten die veel zwemmers hebben en gaat lang mee en is goed opgeborgen in een handige opberg-container.
   
 • Pijn in de oren onder water? zwem rustig iets hoger tot het weg is en oefen een van de vele klaartechnieken, zonder teveel kracht te gebruiken eerst op zeeniveau. Beweeg losjes de onderkaak, geeuwen, vriendelijk tegen een gedichte neus aanblazen werkt veelal genoeg. Zorg ervoor het gevoel van te moeten klaren voor te zijn. Dat is beter tegen overbelasting en laten de adertjes ook rondom het trommelvlies binnen normale proporties.
   
 • Met zoet kraanwater de gehoorgang uitspoelen lijkt vaak best wijs, toch is in veel landen het water niet te vertrouwen. Watersport-oren hebben op vakanties en duikreizen meer te verduren dan normaal en kraanwater kan net genoeg zijn om het vuur in het oor op te laaien. Gebruik voor uitspoelen altijd lauw drinkwater, dit spoelt extra zout en bezinksel als zand, kiezels, plankton al weg. Gebruik betrouwbaar drinkwater op lichaamstemperatuur. Gemakkelijker is dit tegen te gaan om de filterende werking van de Vented Proplugs hun werk te laten doen voor u.
   
 • Zout in zeewater en oorsprays drogen de huid uit en in die openingen zie bactierien, schimmels en virussen goede kansen
   
 • Koud water is niet ernstig, vaker en langere tijd koud water en wind contact rond en in je oren wel. De prikkel die kan ontstaat als gevolg van frequent verblijf in koudere water-temperaturen (<18ºC) stimuleert geruisloos en in stilte een dichtgroei van de schedel voor het trommelvies. Dit tegen gaan kan al eenvoudig door tijdens de voorbereidingen en tijdens het sporten een muts, neopreen cap of oordopjes te dragen. Het voorkomen van thermo-shock is met Proplugs in geen uitzondering, stabilseren van surfersoor kent tevens zeer goede resultaten. Helaas wordt het nooit minder.
Weergave: Lijst / Rooster
Aantal weergeven:
Sorteren op:
AudiolSWIM® - het onzichtbare & veiligste zwemdopje
- V I E W  Y O U R  O R D E R -  + Bij aanschaf van 2x AudiolSwim geen € 30,00 maar € 12,00 per stuk + AudiolSWIM® - het onzichtbare veilige zwemdopje - bestaat uit zeer fijngefilterde medische olijfolie en 0,5% tea-tree olie. 
Beide zijn natuurlijke ingred..
€ 15,00 € 12,00
Excl. BTW: € 9,92
Rode VENTED Proplugs | type ScubaSAFE + Flying + presssure valve
- V I E W  Y O U R  O R D E R - De VENTED zijn vooral geschikt om diverse oorproblemen te voorkomen die kunnen optreden tijdens watersport en (vakantie)reizen. Preventief beschermen is beter dan genezen. Mocht u uw maat niet weten dan raden we online aankoop af, u kunt dan..
€ 22,00
Excl. BTW: € 18,18
Gebaseerd op 2 beoordelingen.
Transparante VENTED Proplugs | ScubaSAFE + Flying + pressure-valve
- V I E W  Y O U R  O R D E R - De VENTED zijn vooral geschikt om diverse oorproblemen te voorkomen die kunnen optreden tijdens watersport en (vakantie)reizen. Preventief beschermen is beter dan genezen. Mocht u uw maat niet weten dan raden we online aankoop af, u kunt dan..
€ 22,00
Excl. BTW: € 18,18
Blauwe NONvented Proplugs | medische oorbescherming
- V I E W  Y O U R  O R D E R - NONvented Oorbescherming met vrije gehoorgang, doctoren zien dat graag! De NONvented oordopjes zijn een betrouwbaar oorgereedschap bij medische oorproblemen. De afsluiting via de binnenoorschelp en de vrije gehoorgang zorgt ervoor dat..
€ 22,00
Excl. BTW: € 18,18
Pink NONvented Proplugs | medische oorbescherming
- V I E W  Y O U R  O R D E R - NONvented Oorbescherming met vrije gehoorgang, doctoren zien dat graag! De NONvented oordopjes zijn een betrouwbaar oorgereedschap bij medische oorproblemen. De afsluiting via de binnenoorschelp en de vrije gehoorgang zorgt ervoor dat..
€ 22,00
Excl. BTW: € 18,18