UA-55547970-1

Hoe?

 

Weten hoe je de de betere maat Proplugs uitkiest? Kies ook het juiste type. Preventie met VENTED of beschermend met NONvented
Finetunen van de Proplugs gaat ook, zelf aanpassen met uitleg?

Download  S I Z I N G - A D J U S T I N G Doc's Proplugs®
| Deutsch | English | Français | Nederlands|

Verder zijn hieronder enkele tips en tricks toegelicht voor op reis, in en op het water, op en tijdens reizen, met geluid en oor-onderhoud tips. Oor, water, reis en medische weetjes zijn welkom, ook correcties ;-)  

Tip-Tip op de eerste plek zoals eerder benoemd, gebruik GEEN wattenstaafjes.
Waarom? Weet dat gebruik de huid opruwt, wat niet meekomt naar achteren wordt teruggeschoven wat aanwezig zand of schelpdeeltjes een oorontsteking in de hand werkt, soms zelfs met een trommelvliesperforatie tot gevolg. Oorsmeer op het trommelvlies bevordert niet het optimaal laten werken van het oor en oorsmeer is juist belangrijk voor het afvoeren van vuil en ontstekingsresten. Daarom GEEN wattenstaafjes dus. Hoe wel je oor helpen schooner te zijn? Een tissue tot kegeltje draaien en eventueel oorsmeer van de rand verwijderen, dit kan ook met een handdoek. Heren, pas op voor de witte was!

Spoel-Tip. Spoel op vakantie en surf- en duik-trips de oren en gehoorgang regelmatig uit met zoet drinkwater, op kamertemperatuur. Dit helpt zout-kristallen, nieuw zand en andere deelverzamelingen niet om aan te koeken op reeds aanwezig opsparingen. Het verwijderen van de zoutkristallen gaat scheuren tegen van de huid, een gescheurde huid is risico vergrotend voor het opkweken van ene oorontsteking. Drinkwater komt meestal niet schoon uit de kraan, spoel met zuiver drinkwater. Zeep- en shampoowater kunnen fosfaten bevatten dat voedingrijk is voor bijvoorbeeld een typisch aanwezige oorschimmel. Verklein de kans.
Spoelen met lauw schoon zoet drinkwater draagt bij aan zelfherstel van het oor. Met te koud water spoelen geeft kans op duizeligheid, test of de temperatuur goed is. Voorkom een onnodig dokter's bezoek en spoel ZOUT en VUIL tijdig uit zonder de huid te beschadigen. ( otitis externa of zwemmersoor ).

Oorspray-Tip. Spray de gehoorgang met olie en niet met zoutoplossingen, mits de behandelend arts u specifiek adviseert. Zoute ooroplossingen hebben de natuurlijke neiging tot uitdrogen en scheuren van de huid. Een watersporter, wattenstaafjes-experts, de tere huid van baby's en kinderen ondervinden meer hinder dan iemand met landelijk hoger oorsmeergemiddelde bij het gebruik van een oorspray op basis van een zoutoplossing. Beter is het alternatief om met een natuurlijke olie-nevel van olijven en teatree de afvoer van nieuw zand, zeewier, mosselzaad en besmettelijke waterdeeltjes tegen te gaan en een product als Earol SWIM helpt het verwijderen van teveel oorsmeer, vastzittend water en vuil. Een donkere handdoek op het hoofdkussen leggen en een oordopje of watje in de gehoorgang plaatsen na het inspuiten voor het slapen, is aan te bevelen. Watersporters spuiten de oren vooraf in en werkt langer dan een dag je voordeel.

Antibotgroei-Tip. Botgroei in de gehoorgang, iets dat voor bijna iedereen is weggelegd die regelmatig uren in, op of onder water is te vinden dat kouder is dan 18 graden Celcius. Door de gehoorgang warm te houden met een geschikt oordopje, cap, trui of muts opdoen bij het omkleden of op de fiets help je schedel weer opwarmen weg van de schijnbare beneden-grens van oor-dichtgroei. (exostosis externa)

Oordoe-Tip. Doe het eens, kies en bezoek een van onze dealers zelf of met uw kind, een alternatief ken je pas als je het hebt geprobeerd. Onomstotelijk is dat duikers, piloten en sky-divers kiezen voor Vented. Een arts met een oor-patient zal eerder voor een voorspoedig herstel de NON-Vented kiezen. Waarvoor kiest u een oordop?

Meer weten, lees verder bij Tips & Tricks

Zijn wattenstaafjes voor oren elkaars bondgenoten of een waar marteltuig?

Is Nederlands (zwem)badwater net zo schoon als in landen met gebrekkige waterleidingen en een brandende zon?

Helpt tea-tree olie in olijfolie meer voorkomen dan een oordopje?

Zomaar wat logische vragen om eens (tijdig) bij stil te staan, ondoordacht kiezen en onhandig gebruiken brengen te vaak ware oorproblemen voort. Wat helpt, helpt jou en anderen ook? Wattenstaafjes zijn horror voor oorliefhebbers, het terugduwen van oorsmeer en door de watten beschadigen van de huid in de gehoorgang is genoeg om op vakantie en door zwemmen oorontsteking te krijgen, Goed voorbereid op vakantie is beter dan herstellen na een vaak onnodig duur dokter's bezoek op vakantielocatie, symptomen van wat dan in de hand wordt gewerkt staat hier te lezen of lees meer over de symptomen of over oren en horen in de database van The Hearing Journal.

Weergave: Lijst / Rooster
Aantal weergeven:
Sorteren op:
AudiolSWIM® - het onzichtbare & veiligste zwemdopje
- V I E W  Y O U R  O R D E R -  + Bij aanschaf van 2x AudiolSwim geen € 30,00 maar € 12,00 per stuk + AudiolSWIM® - het onzichtbare veilige zwemdopje - bestaat uit zeer fijngefilterde medische olijfolie en 0,5% tea-tree olie. 
Beide zijn natuurlijke ingred..
€ 15,00 € 12,00
Excl. BTW: € 9,92
Rode VENTED Proplugs  | type ScubaSAFE + Flying + presssure valve
- V I E W  Y O U R  O R D E R - De VENTED zijn vooral geschikt om diverse oorproblemen te voorkomen die kunnen optreden tijdens watersport en (vakantie)reizen. Preventief beschermen is beter dan genezen. Mocht u uw maat niet weten dan raden we online aankoop af, u kunt dan..
€ 22,00
Excl. BTW: € 18,18
Gebaseerd op 2 beoordelingen.
Transparante VENTED Proplugs  | ScubaSAFE + Flying + pressure-valve
- V I E W  Y O U R  O R D E R - De VENTED zijn vooral geschikt om diverse oorproblemen te voorkomen die kunnen optreden tijdens watersport en (vakantie)reizen. Preventief beschermen is beter dan genezen. Mocht u uw maat niet weten dan raden we online aankoop af, u kunt dan..
€ 22,00
Excl. BTW: € 18,18
Blauwe NONvented Proplugs | medische oorbescherming
- V I E W  Y O U R  O R D E R - NONvented Oorbescherming met vrije gehoorgang, doctoren zien dat graag! De NONvented oordopjes zijn een betrouwbaar oorgereedschap bij medische oorproblemen. De afsluiting via de binnenoorschelp en de vrije gehoorgang zorgt ervoor dat..
€ 22,00
Excl. BTW: € 18,18
Pink NONvented Proplugs | medische oorbescherming
- V I E W  Y O U R  O R D E R - NONvented Oorbescherming met vrije gehoorgang, doctoren zien dat graag! De NONvented oordopjes zijn een betrouwbaar oorgereedschap bij medische oorproblemen. De afsluiting via de binnenoorschelp en de vrije gehoorgang zorgt ervoor dat..
€ 22,00
Excl. BTW: € 18,18