UA-55547970-1

Trommelvlies buisjes (tympanostomie)

Tympanostomie patiënten kunnen contact met zeepwater, shampoo, chloorhoudend water (zwembad) beter vermijden, zeker de eerste weken na plaatsing. Echter, met het dragen van Doc’s Proplugs NON-Vented is het binnenoor beschermd tijdens het douchen, haren wassen.

Een trommelvliesbuisje heeft als doel een open verbinding te bewerkstelligen tussen middenoor en uitwendige gehoorgang, opdat via het buisje lucht in het middenoor komt en eventueel aangemaakt onstekingsvocht kan worden afgevoerd.

Waarom zijn er Trommelvliesbuisjes? Indien de Eustachiusbuis niet goed werkt, ontstaat onderdruk in het middenoor en kunnen diverse aanleidingen ontstaan die leiden tot irritatie en/of ontsteking in het middenoor/, hierdoor kan het middenoor gevuld raakt met vocht in plaats van met lucht. Dit wordt Otitis Media genoemd.

Ook kan het gedrag van het kind veranderen: het kan gaan schreeuwen en in zichzelf gekeerd raken. Bij kinderen tussen de twee en zes jaar komt deze aandoening veelvuldig voor; de afwijking is bijna altijd dubbelzijdig. Vaak treedt binnen enkele weken tot maanden spontaan genezing op zonder blijvende schade. Het prettige van het model van de Doc's Proplugs is dat baby's en kinderen deze laten zitten en aanspreekbaar blijven en het loopoor toch goed beschermd.

Wanneer het lichaam reageert om zelf het trommelvlies te openen en het ontstekingsvloeistof via de gehoorgang naar buiten kan stromen, spreekt men van een Otitis Media met Effusie (OME), maar ook wel "loopoor" "lijmoor" of "glue ear" vanwege de stroperige samenstelling van het vocht. Bij een Otitis Media of reguliere middenoorontsteking kunnen klachten ontstaan van een vol drukkend gevoel in het oor en soms van pijn. Hevige pijn kan veroorzaakt worden door een ontsteking van dit vocht (middenoorontsteking). Indien gehoorverlies optreedt is dit veelal tijdelijk omdat de geluidstrillingen door de aanwezige vloeistof worden gedempt. Alleen in het geval van een OME kunnen de NON-Vented oordopjes goed dienst doen. 

De diameter van het trommelvliesbuisje is veel kleiner dan een waterdruppel, toch zijn er omstandigheden denkbaar dat de bescherming icm een oordopje is gewenst. Het ideale dat wij u bieden naast draagcomfort is een vrije gehoorgang, bescherming tegen stof, zeep, (zwem)badwater en toch aanspreekbaar zijn en in geval van een loopoor voorkomt het veel vieze kussenslopen. Als medische oorbescherming adviseren wij Proplugs NON-Vented om de eerste weken na plaatsing extra attent te zijn op invloeden van buitenaf die het genezen kunnen belemmeren.

Het is niet aanbevolen om met trommelvliesbuisjes structureel onderwater-activiteiten te beoefenen, het beste is te wachten tot het oor genezen is en het trommelvlies rondom het trommelvliesbuisje dicht is. Tijdens het helingsproces de eerste weken na plaatsing geven de NON-Vented de gewenste bescherming bij het wassen en zandstuiven en beschermen tegen zeep, stof, geluid. Tijdens de herstelperiode is het schoonhouden van de oordopjes belangrijk, dit draagt bij aan een snellere genezing. De oordopjes zijn ook mulit-functioneel te gebruiken als zwemdopje, slaapdopje en het kind-concertdopje, toch aanspreekbaar zijn, maar dan meer natuurlijk gedempt. 

Het is niet raadzaam om met trommelvliesbuisjes te willen gaan duiken, snorkelen naar diepten zoals als met scuba duiken. Hoe verleidelijk soms ook verkies geduld zodat het oor eerst weer stabiel en gezond kan worden. Wanneer door druk niet-lichaam-eigen vocht het middenoor inkomt (zee/zwem/badwater) dan begint er een boel pijnlijke oor-ellende bij kinderen en volwassenen. 

In theorie kunnen dichte oordoppen en trommelvliesbuisjes samengaan, tot een veilige diepte van maximaal 50 centimeter. Toch kan dit al uiterst pijnlijk zijn wanneer het buisje "vol" zit met afvoer uit het middenoor. Zonder paniek naar de oppervlakte terugkeren is dan het beste. Mensen zonder trommelvliesbuisjes en gezonde oren lopen serieus gevaar het trommelvlies te scheuren bij het dragen van dichte /afgesloten oordoppen onder water. Onderwater zwemmen met dichte solide oordoppen is een uiterst knappe en vaak pijnlijke prestatie. 

Raadpleeg uw behandelend arts en informeer uzelf naar de beperkingen die het hebben van trommelvliesbuisjes (tijdelijk) met zich meebrengen. 

Voor preventief gebruik van gezonde werkende oren bevelen wij Doc's Proplugs Vented aan. Ook voor de jonge waterman en watervrouw in spe verkrijgbaar in baby-, kinder- en volwassen maten. In geval er sprake is van beterschap wensen wij een voorspoedig herstel toe en beantwoorden wij graag eventuele vragen.

 

Weergave: Lijst / Rooster
Aantal weergeven:
Sorteren op:
Blauwe NONvented Proplugs | medische oorbescherming
- V I E W  Y O U R  O R D E R - NONvented Oorbescherming met vrije gehoorgang, doctoren zien dat graag! De NONvented oordopjes zijn een betrouwbaar oorgereedschap bij medische oorproblemen. De afsluiting via de binnenoorschelp en de vrije gehoorgang zorgt ervoor dat..
€ 22,00
Excl. BTW: € 18,18
Pink NONvented Proplugs | medische oorbescherming
- V I E W  Y O U R  O R D E R - NONvented Oorbescherming met vrije gehoorgang, doctoren zien dat graag! De NONvented oordopjes zijn een betrouwbaar oorgereedschap bij medische oorproblemen. De afsluiting via de binnenoorschelp en de vrije gehoorgang zorgt ervoor dat..
€ 22,00
Excl. BTW: € 18,18