UA-55547970-1

Gescheurd Trommelvlies

 


Het scheuren van je trommelvlies is het meest acute van de oorkwetsuren wat men kan oplopen tijdens het beoefenen van  watersporten of als gevolg van een natuurlijke werking om een teveel aan vocht uit het midden-oor te laten. Dit laatste noemen we een Loopoor.

 

Tot de sport-risico's behoren de impact-momenten met het wateroppervlakte, klappend zeil, handslag waarbij de ontstane druk maar een kant op kan, door het trommelvlies. Dit is het grootste risico dan men kan lopen met het dragen van dichte zwemdoppen zonder drukventiel.


Dat teveel mensen dit onnodig hebben meegemaakt komt ook door het onderschatten van risico's en zonder oordoppen-met-drukventiel hun sporten beoefenen. Een klap op het oor is niet te onderschatten en kan abrupt het einde van je goede gehoor, watersportseizoen of -carriere betekenen.

Zodra, door onder water te gaan of te gaan vliegen, er drukverschillen zijn te verwachten is de onvoorwaardelijke voorwaarde dat het oordopje van uw keuze een veilig drukventiel heeft.

Het komt komt ook voor de de mate van scheuring een reconstructieve operaties noodzakelijk maakt. Hoewel lompheid van een uit de hand gelopen grap-klap op het oorschelp veelal voldoende is om (blijvende) schade aan te richten, is voor de verzorging belangrijk dit serieus te nemen, tijd te geven aan heling en invloeden van buitenaf (water, stof, wind, drukwisselingen te mijden. Het oor kan dan het beste tijdens de dagelijke activiteiten als douchen en fietsen het beste worden beschermd met de NONvented Proplugs. Deze laten de gehoorgang vrij en weren alle invloeden van buitenaf terwijl ze zeer goed zijn te desinfecteren met alcohol.

Een oor met een gescheurd trommelvlies verdient serieuze aandacht en verzorging. Of het trommelvlies is gescheurd kun je waarnemen door een ruis, soms gepaard met wat bloed dat uit de gehoorgang komt, als de pechvogel in de situatie helder en stabiel is (EHBO) is de ruis of roes overkomen als gemompel. In geval van een perforatie is epic-Surf of het afzwemmen per direct voorbij en een bezoek aan een arts gewenst voor diagnose, behandeling met de nazorg of het trommelvlies nadien weer fit is voor de sport-activiteiten van uw voorkeur.De risico's kunnen uiterst pijnlijk zijn, zeker als er een middenoor ontsteking bij komt. In deze situatie kan met vertrouwen op de beschermende werking van Proplugs® NONvented oordopjes.

Ga te rade bij een arts en doe die na-controle op gehoor en de mate van kunnen klaren. Duikers worden aangeraden hun duiker-arts te consulteren voordat men zelf denkt met het duiken te kunnen hervatten.

Het genezingsproces kan wel oplopen tot vier maanden en qua bescherming heeft u de keuze uit vette watten om het oor tijdelijk af te dichten tijdens het douchen of op de fiets of een paar NONvented Proplugs. Het enige oordopje aanbevolen door KNO arten en audiciens. Eenvoudig, direct inzetbaar en confortabel in tijden van noodzaak voor een voorspoedig herstel van het Oor. 

Het is beter te voorkomen dan genezen, ben je bewust van je kunnen en draag oorbescherming preventief. Voor meer beelden en toelichting van trommelvlies perforaties, klik hier

Weergave: Lijst / Rooster
Aantal weergeven:
Sorteren op:
Blauwe NONvented Proplugs | medische oorbescherming
- V I E W  Y O U R  O R D E R - NONvented Oorbescherming met vrije gehoorgang, doctoren zien dat graag! De NONvented oordopjes zijn een betrouwbaar oorgereedschap bij medische oorproblemen. De afsluiting via de binnenoorschelp en de vrije gehoorgang zorgt ervoor dat..
€ 22,00 € 19,80
Excl. BTW: € 16,36
Pink NONvented Proplugs | medische oorbescherming
- V I E W  Y O U R  O R D E R - NONvented Oorbescherming met vrije gehoorgang, doctoren zien dat graag! De NONvented oordopjes zijn een betrouwbaar oorgereedschap bij medische oorproblemen. De afsluiting via de binnenoorschelp en de vrije gehoorgang zorgt ervoor dat..
€ 22,00
Excl. BTW: € 18,18