UA-55547970-1

Loopoor

Wanneer er vocht uit het oor naar buiten komt, spreken we van een loopoor. Dit kan helder vocht zijn, maar ook pus of bloederig vocht. Het vocht komt meestal uit het middenoor. Het middenoor is een ruimte die normaal door het trommelvlies is afgesloten. Bij een loopoor zit er meestal een gaatje in het trommelvlies waardoor de druk afneemt van de vloeistof in het middenoor.

Vaak begint het met een gewone verkoudheid. Bij een verkoudheid ontstaat er vocht in het middenoor. Door de buis van Eustachius (het gangetje tussen middenoor en neus-keelholte) wordt het vocht uit het middenoor naar de neus-keelholte afgevoerd. Door de verkoudheid kan de buis van Eustachius dicht gaan zitten en raakt er vocht, met daarin het verkoudheidsvirus en soms ook bacteriën, gevangen in het middenoor. De druk in het middenoor stijgt naarmate er meer vloeistof onstaat, het trommelvlies gaat bol staan en dat doet pijn. We spreken dan van een middenoorontsteking. Door de druk kan er een gaatje in het trommelvlies ontstaan. Het ontstekingsvocht loopt naar buiten, de druk neemt af en de pijn verdwijnt. Als er wat bloed meeloopt, kan dat geen kwaad, ten rade gaan bij uw arts kan geen kwaad.

Voor een kind met een loopoor is het beter om eerst te laten genezen, douchen en badderen met een dichte oordop vergt de aanbeveling. Dit houdt zeepresten buiten het oor. Een kind met een loopoor kan tijdelijk minder goed horen. Zorg dus dat u er duidelijk en rustig tegen praat. Omgevingen met stof en kans op zeep/shampoo/zwembadwater dient e wordne gemeden.

Omdat een loopoor meestal vanzelf geneest, zijn er zelden medicijnen nodig. Als het na een week niet verbetert, kan besproken worden of uw kind antibiotica nodig heeft. Meestal is het oor binnen twee weken weer droog. Het gaatje in het trommelvlies groeit meestal binnen een maand vanzelf weer dicht. Uw kind kan dan weer normaal horen. Een maand nadat het oor weer droog is, moet gecontroleerd worden of het gaatje in het trommelvlies is genezen en het kind haar zwem(les) weer kan vervolgen. Een oor is een zintuig dat het risico niet waard is om te verstoren in het natuurlijke genezingsproces door haastige spoed.

Een goede hygiene bij gebruik van oordoppen is gewenst, dit is het beste te realiseren met alcohol. Veel aanbieders en opmaat gemaakte oordoppen blokkeren de gehoorgang en stuwen het oorvocht terug en kan het materiaal vaak niet tegen alcohol. Het beschermen van de oren, een bewuste keuze en passen is weten of de NON-Vented keurig met afsluitzegel passen als goede bescherming in een bewuste gehoorgang.

 

 

 

Weergave: Lijst / Rooster
Aantal weergeven:
Sorteren op:
Blauwe NONvented Proplugs | medische oorbescherming
- V I E W  Y O U R  O R D E R - NONvented Oorbescherming met vrije gehoorgang, doctoren zien dat graag! De NONvented oordopjes zijn een betrouwbaar oorgereedschap bij medische oorproblemen. De afsluiting via de binnenoorschelp en de vrije gehoorgang zorgt ervoor dat..
€ 22,00
Excl. BTW: € 18,18
Pink NONvented Proplugs | medische oorbescherming
- V I E W  Y O U R  O R D E R - NONvented Oorbescherming met vrije gehoorgang, doctoren zien dat graag! De NONvented oordopjes zijn een betrouwbaar oorgereedschap bij medische oorproblemen. De afsluiting via de binnenoorschelp en de vrije gehoorgang zorgt ervoor dat..
€ 22,00
Excl. BTW: € 18,18