Duikers & Zwemmersoor (Otitis Externa)

 

Duikersoor en zwemmersoor zijn in de volksmond verschillende namen voor hetzelfde. Het is een afwijking met hardnekkige irritatie en ontsteking van de huid in de uitwendige gehoorgang. Mensen die met regelmaat in het water van hun sport en passie genieten zijn hiervoor kwetsbaar evenzoveel kinderen reageren sterk op (zwem)badwater.

 

Daarnaast zijn er legio die zichzelf een buitenoor ontsteking geven door frequent gebruik van wattenstaafjes. Men duwt het oorsmeer terug en bij het oogsten wordt de huid vaak beschadigd. Na die momenten is de huid van de gehoorgang extra kwetsbaar en kunnen lichaamsvreemde invloeden inwerken.

Fervente duikers kunnen ongemerkt behoorlijk gevulde gehoorhangen oplopen door al het residu /bezinksel dat na elke duik achterblijft, dit kan makkelijk leiden tot ontstekingen wanneer door het vele klaren in zwembadwater het oorsmeer (cerumen) is opgelost en weggespoeld. Het regelmatig gebruiken van zuurdruppels als preventie zorgt er veelal voor dat er resistentie ontstaat. Zuurdruppels zijn eerder medicijn van een preventie-middel. Gebruik van de VENTED oordopjes zorgen dat een ontsteking niet kan overzwemmen en ontziet het trommelvlies tijdens het klaren onder water.

Zodra in de gehoorgangen de huidplooien blootliggen, doordat de huid is beschadigd (door wattenstaafjes of opgelost door het zwembadwater of uitgedroogd door zout, is dit een ideale omgeving voor bacterien, schimmels en virussen om vat te krijgen op het oor. Zij werken in op de verlaagde weerstand van de huid in de gehoorgang en trommelvlies. 

In de gehoorgang ontwikkelt zich eczeem (het loslaten van huidschilfers). De huid scheurt, voelt warm, jeukt soms of kenmerkt zich als lokaal vurig gevoel, kleine kinderen gaan zich dan veelal daar krabbelen en kan evenzo leiden tot koorts. In de gehoorgang vormt zich dan veelal een haard aan bacteriën en schimmels. Versmalde NON-Vented Proplugs helpen met een sluitende pasvorm tijdens douchen. Zwemmen met een zwemmersoor wordt afgeraden. Indien er wordt gezwommen zorgt het oordopje ervoor dat de infectie niet overdrijft naar een gezond oor. Na gebruik van de oordoppen voor medisch gebruik altijd schoonmaken met een alcohol-doekje.

Voor meer informatie over Otitis Externa klik hier, raadpleeg uw arts of specialist tijdig want ooronstekingen kunnen uiterst hardnekkig, vervelend en overdraagbaar zijn. Naast een paar veilige duikdopjes als onze Vented is een natuurlijke olie oorspray als SWIM een rijke aanvulling op de basis-uitrusting.

 

Naast zwemmersoor zijn kayakers, surfers en duikers vatbaar voor  surfersoor - de gevolgen van koud water (<18ºC). Dit oor-fenomeen wordt ook Exostosis Externa genoemd. De eerste surfersoren werden massaal gevonden in California waar het water kouder is en veel surfers na jaren plezier onaangenaam werden geconfronteerd met een dichtgegroeide gehoorgang. Als snel bleek dat de water-temperatuur en wind-chill het bot tot dichtgroei aanstuurt.

Weergave: Lijst / Rooster
Aantal weergeven:
Sorteren op:
Aqua-Earband® | extra bescherming voor het oor
De AQUA-Earband® is een neopreen hoofdband die als extra bescherming dient voor de oren. Bij uitstek geschikt om op maat gemaakte zwemdoppen op hun plek te houden en een extra zekerheid om water weg te houden bij het oor tijdens het douchen of een regenbui. Tevens helpt de hoofdband u om uw kind..
€ 15,90
Excl. BTW: € 13,14
DryBOX 3.0 Avantgarde UV-C
De Drybox Avantgarde 3.0 is uitermate effectieve aanvulling voor het (dagelijks) onderhoud van (geh)oor-apparaten, In-Ear monitoren, BAHA's en afstandbedieningen. Het is gebouwd om meer dan 10 jaar dagelijks te worden gebruikt. De fabrieksgarantie op het apparaat is 36 maanden.    ..
€ 89,90
Excl. BTW: € 74,30
transparante VENTED Proplugs  | type ScubaSAFE, Watersport, Flying
De Proplugs VENTED zijn multi-functioneel inzetbaar, onder water, op het water, tijdens muziek maken, in lawaaierige kantoortuinen, studeren, tijdens een parachute- of vliegtuigvlucht. De Scott's valve (drukventiel) doet op al deze plekken goed werk. Doordat de gehoorgang vrij blijft kan het mode..
€ 22,00
Excl. BTW: € 18,18
blauwe NONvented Proplugs | type medische oorbescherming
NONvented Oorbescherming met vrije gehoorgang, doctoren zien dat graag! De blauwe NONvented oordopjes zijn een betrouwbaar oorgereedschap bij medische oorproblemen. De afsluiting via de binnenoorschelp en de vrije gehoorgang zorgt ervoor dat zonder afdruk en binnen enkele minuten een veran..
€ 22,00
Excl. BTW: € 18,18
rode VENTED Proplugs  | type ScubaSAFE, Watersport, Flying + presssure valve
De Proplugs VENTED zijn multi-functioneel inzetbaar, onder water, op het water, tijdens muziek maken, in lawaaierige kantoortuinen, studeren, tijdens een parachute- of vliegtuigvlucht. De Scott's valve (drukventiel) doet op al deze plekken goed werk. Doordat de gehoorgang vrij blijft kan het mode..
€ 22,00
Excl. BTW: € 18,18
Gebaseerd op 2 beoordelingen.
roze NONvented Proplugs | type medische oorbescherming
NONvented Oorbescherming met vrije gehoorgang, doctoren zien dat graag! Deze roze NONvented oordopjes zijn een betrouwbaar oorgereedschap bij medische oorproblemen. De afsluiting via de binnenoorschelp en de vrije gehoorgang zorgt ervoor dat zonder afdruk en binnen enkele minuten een veran..
€ 22,00
Excl. BTW: € 18,18
Proplugs Sizing-kit
To learn by your self to pick the right size, order online the Proplugs sizing-kit and instructions. You will receive an envelop with a ziplock bag holding 8 sizes. Included are instructions on how to select the correct type and size with tips for best fitting and medical/preventive use. Cleaning..
€ 13,90
Excl. BTW: € 11,49